هوشمند سازی ساختمان و سنسورهای امنیتی هوشمند
سنسورهای امنیتی هوشمند برای یک ساختمان هوشمند امنیت را به همراه خواهد آورد. یکی از بزرگترین مواردی که یک خانه هوشمند برای ساکنین خود به ارمغان می آورد، آرامش و امنیتی است که افراد را ترقیب می کند تا از هوشمند سازی ساختمان ها بهره ببرند. امنیت در یک خانه ابعاد مختلفی دارد و با استفاده از تجهیزات متنوعی می تواند در یک خانه یا ساختمان پیاده سازی شود.
سنسورهای متنوعی و متعددی وجود دارند که نصب آن ها در قسمت های مختلف ساختمان امنیت را برای افراد فراهم می کند. این دسته از تجهیزات باعث می شوند تا در یک خانه هوشمند به موقع اعلان و هشدارهای امنیتی داده شده و در نتیجه کنترل بهتری بر روی محیط کلی ساختمان خواهیم داشت. البته زمانی که در منزل هم نباشیم این نوع از اعلان ها از طریق دستگاه های موجود اطلاع داده می شود. در نتیجه آرامش بیشتری در زمان خروج از منزل داریم.
سنسورهای امنیتی هوشمند برای آن دسته از افرادی که بیشتر زمان خود را در منزل حضور ندارند بسیار حائز اهمیت خواهد بود. بارها اتفاق می افتد که از خانه خارج می شویم ولی نسبت به مسائل امنیتی شک می کنیم که آیا موارد امنیتی را رعایت کرده ایم یا خیر. یک خانه هوشمند این نوع از دغدغه ها را با استفاده از انواع تجهیزات و سنسورهای امنیتی برای ما رفع می کند.
انواع سنسور امنیتی که در خانه یا ساختمان های اداری می توانند به کار گرفته شوند عبارتند از نشت گاز و سنسور حریق . سنسورهای حریق نیز خود انواع متفاوت و متنوعی دارند که می توان به سنسور دود و سنسور حرارت اشاره کرد. سنسورهای دود باید بر روی سقف و بیرون از محیط آشپزخانه قرار داده شوند.
برای این که بتوان امنیت را فراهم نمود در آشپزخانه ها معمولا از سنسورهای حریق و نشت گاز استفاده می شود. برای کنترل نشت گاز معمولا یک حد مجاز و معینی وجود دارد، که بیش از آن موجب قطع شدن شیر گاز شده و آژیر خطر را فعال می کند. در ادامه کلیدهای برق قطع شده و در نهایت اعلام تلفنی فعال می شود.
با در نظر گرفتن موارد ساده ای مانند روشن شدن چراغ ها بر اساس زمانبندی خاص که به وسیله این کار دوربین های کنترلی و نظارتی ساختمان شروع به فعالیت می کنند، می تواند به عنوان یکی از مواردی باشد که جلوی سارقان ساختمان ها و خانه ها را گرفته و به عنوان یک عامل بازدارنده عمل خواهد کرد.
هوشمند سازی ساختمان و سنسورهای امنیتی هوشمند چکار می کند؟
سنسور های امنیتی اولین تجهیزاتی در لیست ما هستند که اکثر مردم نیز با آن ها آشنایی دارند. این گونه محصولات، مراقب تمامی وسایل و دارایی های شما هستند و این مراقبت از راه های مختلف صورت می پذیرد. برخی از این سنسور ها حرکت را تشخیص می دهند و برخی دیگر به شکسته شدن شیشه و درب حساس هستند. حسگر و سنسور درب و پنجره نیز به باز و بسته شدن حساس هستند و هر وقت درب یا پنجره باز یا بسته شود، این سنسور ها تشخیص می دهند. تمامی این سنسور ها به سیستم امنیتی هوشمند متصل می شوند. در واقع هیچ تجهیز جدیدی وجود ندارد که بگوییم در خانه ی هوشمند نصب می شود ولی چیزی که جدید است و کم تر دیده شده، قابلیت بر قراری ارتباط بین این سنسور ها می باشد.
سیستم های امنیتی سنتی فقط قادر بودند تا با سیستم نظارت مرکزی ارتباط بر قرار کنند و گزارش بدهند. با استفاده از این سیستم های امنیتی سنتی، در صورت رخ داد یک حادثه و یا احتمال سرقت، صاحبان خانه از وضعیت پیش آمده مطلع می شدند. چنان چه صاحبان خانه در دسترس نبودند، سیستم های امنیتی با پلیس تماس می گرفتند. سیستم های امنیتی مدرن یا هوشمند، قادر به انجام کار های خیلی بیشتری هستند.
صاحبان خانه قادر خواهند بود تا خانه ی خود و سیستم امنیتی آن را از هر جای دنیا فعال یا غیر فعال کنند. این گونه سیستم ها قادر خواهند بود تا در شرایط لازم برای صاحبان خانه پیامک ارسال کنند. این بدان معنی است که کنترل و نظارت بر خانه برای صاحبان خانه ها راحت تر و آسان تر می باشد.
زمانی که سیستم های امنیتی با سیستم های هوشمند سازی ساختمان تجمیع شده باشند، سنسور های امنیتی و پنل امنیتی اطلاعات ارزشمندی برای هوشمندسازی ساختمان فراهم می کنند. یک مثال بسیار ساده و پایه ای این می باشد که هر وقت سنسور های امنیتی تحریک شدند، آژیر به مدت یک دقیقه فعال شود.
با اضافه شدن این تجهیزات به سیستم امنیتی شما، خانه شما از خطر سرقت در امان خواهد بود. مثال کاربردی دیگری که می توان برای این سنسور ها به کار برد، این است که چراغ های مسیری که شما در خانه طی می کنید به صورت اتوماتیک در ساعات شبانگاهی روشن شوند و یا این که زمانی که شما خسته از سر کار بر گشته اید، چراغ های خانه در تاریکی برای شما روشن می شوند.
قابلیت های پیشرفته تر برای این سیستم ها هیجان انگیز تر و جذاب تر هستند. با فعال کردن سیستم های امنیتی، چیزی فرا تر از چند سنسور حرکتی اعمال می شوند. چنان چه سیستم امنیتی را فعال کنید، چراغ های خانه و ترموستات هوشمند نیز می توانند خاموش شوند. علاوه بر این می توان سیستم را طوری تعریف کرد که پکیج و بقیه سیستم های خانگی نیز خاموش شوند، درب خانه قفل شوند و پرده های برقی هوشمند بسته می شوند. تنها کاری که شما لازم است انجام دهید این است که یک دکمه را فشار دهید و از خانه ی خود خارج شوید!
این قابلیت ها خطر سرقت را در خانه ی شما کاهش می دهد و امنیت را زمانی که خانه نیستید، بالا می برد. هم چنین سنسور امنیتی هوشمند، با روشن کردن چراغ ها در تاریکی، ایمنی را نیز ارتقا می دهند و مصرف انرژی را نیز کاهش می دهند.
تجهیزات امنیتی هوشمند و سنسور های امنیتی و مزایای بسیار زیاد و گسترده ی آنان باعث شده است تا این گونه تجهیزات به عنوان دهمین تجهیزاتی باشند که برای هوشمند سازی به شما پیشنهاد می دهیم.
سنسورهای امنیتی هوشمند در یک خانه هوشمند چگونه کار می کند؟
ظهور اینترنت و تلفن ها هوشمند، انقلابی را در صنایع مختلف به وجود آورد. سیستم های امنیتی و سامانه های حفاظتی، از طریق برقراری ارتباط میان چند سیستم، ارتباط بر قرار می کنند که البته در دنیای امروزی، این ارتباط جهانی شده است و دیگر محدود به چند ماژول و محصول خاص نیست. حتی امروز از طریق پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از ارتباطات به صورت بی سیم میسر شده است و این باعث شده تا ارتباط میان سیستم های امنیتی و تلفن همراه نیز امکان پذیر شود.
هم چنین، سیستم های امنیتی امروزی قادر خواهند بود تا با سیستم های هوشمندسازی ساختمان نیز ارتباط بر قرار کنند. این ارتباط از طریق پروتکل های استاندارد خاصی میسر خواهد بود. ارتباط میان این دو سیستم به دو صورت امکان پذیر است. یا می توان پنل امنیتی را به عنوان کنترلر اصلی در نظر گرفت و یا این که تجهیزات امنیتی را از طریق یک پروتکل استاندارد، با کنترلر مرکزی تجمیع سازی کرد.
چرا سنسورهای امنیتی هوشمند اهمیت دارد؟
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که سنسور های امنیتی به هم متصل برای شما مهم می باشند، بنابراین ما در این جا به توضیح برخی از آن ها می پردازیم:
راحتی
شما با اتصال این سنسور های امنیتی به این سیستم در وقت خود صرفه جویی می کنید و خیالتان از بابت خانه خودتان در هر شرایطی راحت خواهد بود. تنها کافی است دکمه ی فعال سازی سیستم امنیتی را فعال کنید. با این کار درب ها قفل می شوند، پرده های برقی بسته می شوند و بسیاری از کار های دیگر نیز انجام خواهند شد. پس از بازگشت شما و فشردن دکمه غیر فعال سازی سیستم امنیتی، تمامی تجهیزات به حالت اولیه باز می گردند.
هشدار برای سارقان
بسیاری از سرقت ها در فرصت مناسب انجام می شود. سارقان به دنبال خانه هایی هستند که به راحتی می توان وارد آن ها شد و هرچه سریع تر با برداشتن اشیاء قیمتی از آن جا خارج شد. یکی از راه های پیش گیری از سرقت، نصب دوربین های مدار بسته می باشد. سیستم های دوربین مدار بسته، یک نوع هشدار برای سارقان به حساب می آید.
هم چنین، با استفاده از سیستم های امنیتی هوشمند، می توانیم در زمان های خاص سیستم های مختلف خانه را روشن و خاموش کنیم. هیچ کس قادر نخواهد بود که تشخیص دهد که شما خانه هستید یا تمام این کار ها به صورت اتوماتیک انجام می شود.
آسایش و صرفه جویی در مصرف انرژی
هر سال که می گذرد، زندگی مردم شلوغ و شلوغ تر می شود. با سبک های زندگی شلوغ تر و با مشغله های زیاد فکری، بسیاری از کار ها ممکن است فراموش شوند. به عنوان مثال، خیلی از افراد ممکن است به هنگام خروج از خانه، فراموش کنند که چراغ ها یا کولر را خاموش کنند. امروزه خیلی از خانه ها ممکن است در بسیاری از ساعات روز، خالی از سکنه بمانند. ولی با این حال، ترموستات هادر همان حالت و بر همان تنظیماتی که هستند که ساکنین در خانه حضور دارند.
این امر باعث هدر رفت بسیار زیاد انرژی می شود. با اتصال سیستم های امنیتی به سیستم های هوشمند سازی، انجام این گونه کار ها از طریق سیستم هوشمند امکان پذیر است و از این طریق صرفه جویی در مصرف انرژی امکان پذیر خواهد بود. در این حالت،خانه شما هم چنان راحت و خوب خواهد بود و علاوه بر انرژی، شما در هزینه های خانه نیز صرفه جویی شایانی کرده اید.
بالا بردن ارزش خانه هوشمند شما
سیستم های امنیتی هزینه های مربوط به خانه را کاهش می دهند و اتصال این گونه سیستم ها به خانه هوشمند، همه گیر شده است. این امر به خاطر ویژگی هایی است که باعث شده مصرف انرژی و هزینه در خانه های هوشمند کاهش یابد. داشتن یک سیستم هوشمند سازی ساختمان و سیستم امنیتی همراه با آن، باعث ارتقای خانه شما و افزایش ارزش آن خانه می شود.
برای فراگیری نحوه استفاده از این حسگرها و سنسورها و پیاده سازی سیستم های هوشمند سازی خانه و ساختمان های اداری می توانید به آموزش هوشمند سازی ساختمان مراجعه نمایید.